© The Daily Fashion Inspiration 2017-2023. Powered by Blogger.

Search This Blog

PROTECTIE SOLARA (TOTUL DESPRE SPF) 2019

by - August 25, 2019

Protectie solara: ce creme, spray sau lotiuni sa folosim? care e cea mai buna crema de plaja? ce inseamna SPF si numarul sau? Astazi va raspund la intrebari intr-un articol amplu despre cum sa ne protejam pielea de razele nocive, cu pareri sincere si cele mai bune recomandari.

PROTECTIE SOLARA

Protectia solara trebuie sa fie nelipsita, mai ales vara, pentru a ne apara de razele nocive. Razele Soarelui produc radiatie ultra-violeta (UV) de 3 tipuri: UVA, UVB si UVC. Cele UVB pot atinge epiderma, pe cand UVA pot ajunge mai adanc, la derma. Unele raze ale Soarelui sunt nocive si pot arde pielea, in cazurile grave cauzand cancer al pielii.

Exista doua tipuri de formule pentru cremele de plaja: filtre fizice si filtre chimice. Filtrele fizice de protectie solara functioneaza prin respingerea razelor UV departe de piele, ca o bariera invizibila. Ele sunt de obicei compuse din ingrediente ca Titanium dioxide si Zinc oxide.

Filtrele chimice functioneaza printr-o reactie in contact cu razele UV. De obicei razele UV se transforma in caldura, diminuand treptat eficienta protectiei. De aceea, ele trebuie reaplicate la intervale de cateva ore si conform instructiunilor.

CE ESTE SPF?

Daca v-ati intrebat care este definitia SPF din cremele de protectia solara, trebuie sa stiti ca vine ca o abreviere din engleza, insemnand Solar Protection Factor (factor de protectie solara). Acest aspect se refera la gradul de protectie impotriva arsurilor solare, comparativ cu timpul neprotejat.

Astfel, exista diferite numere de SPF, fiecare simbolizand altceva:

  • SPF4 filtreaza 75% din razele novice (25% UVB trece)
  • SPF10 filtreaza 90%
  • SPF15 filtreaza 93%
  • SPF25 filtreaza 96%
  • SPF30 filtreaza 97%
  • SPF50 filtreaza 98%
  • SPF100 filtreaza 99%

Desi din lista de mai sus s-ar deduce ca nu e mare diferenta intre numere, de fapt protectia functioneaza in urmatorul sistem: de exemplu o persoana poate prezenta arsuri solare dupa 10 minute de expunere la soare fara protectie si dupa 120 de minute cu o protectie de SPF15. Daca insa isi aplica SPF30, va fi posibil protejata pentru 240 de minute etc. Timpul de protectie solara va depinde insa de la individ la individ, de tipul pielii si capacitatea de bronzare, de cantitatea de SPF si modul de aplicare corect, de intensitatea soarelui.

CEA MAI BUNA CREMA DE PROTECTIE SOLARA

Sunt multe produse in comert insa nu toate de calitate. Atunci cand vine vorba de protectia pielii, este important sa alegem creme de plaja eficiente, fara ingrediente iritante.

Din multele produse pe care le-am testat de-a lungul anilor, am realizat o selectie riguroasa si pot sa va recomand astfel preferatele mele (este greu sa aleg doar o singura crema de plaja, pentru ca fiecare are calitatile sale). Astfel, dupa luni insorite de testare alternativa, va sugerez in ordine alfabetica:

PROTECTIE SOLARA APIVITA

Protectia solara de la Apivita vine intr-o gama numita SunCare, cu produse din diferite ingrediente, pentru ten. Din colectie mi-a placut in mod special Sensitive Face Cream SPF50 – High Protection cu German Chamomile & 3D PRO-ALGAE. Formulata pentru pielea sensibila, protejeaza impotriva razelor UVA si UVB, reducand in acelasi timp iritatiile. Se gaseste pe site-ul Apivita si in farmaciile Sensiblu.

protectie solara Apivita
protectie solara Apivita

PROTECTIE SOLARA BIODERMA

Photoderm Nude Touch SPF 50+ este un produs pe care l-am folosit si anul trecut, avand o protectie 100% minerala. Textura sa inovatoare “Liquid to powder” ofera un finish mat in 30 secunde iar asocierea cu brevetul “Fluidactiv” asigura pana la 8 ore de control al sebumului. Photoderm NUDE Touch se poate cumpara in 3 nuante (foarte deschis, deschis si auriu) si se gaseste exclusiv in farmacii si online (click aici).

protectie solara Bioderma
protectie solara Bioderma

Tot de la Bioderma, mi-a placut Photoderm Bronz Ulei bronzant SPF 50+ care accentueaza si prelungeste bronzul natural. Acest produs stimuleaza productia de melanina si favorizeaza distributia uniforma a acesteia, rezultand un bronz uniform. Un avantaj este ca nu lasa urme si nu ramane lipicios. Il puteti cumpara din farmacii sau online (click aici).

PROTECTIE SOLARA LANCASTER

Produsele Lancaster sunt deosebite deoarece au tehnologia “Full Light”, care promite sa protejeze impotriva unei game foarte largi de raze solare.

Am incercat Lancaster Satin Dry Oil SPF30, un ulei care intra repede in piele, accelerand bronzul. De asemenea, am testat Lancaster Velvet Milk SPF30, varianta cremoasa. Mi-au placut ambele si au fost de ajutor pentru un bronz treptat, fara arsuri.

protectie solara Lancaster
protectie solara Lancaster

PROTECTIE SOLARA L’ERBOLARIO

L’Erbolario este un brand italian de fitocosmetice, care se mandreste cu ingredientele sale naturale. L-am gasit in farmaciile Sensiblu, in seturi superbe cu elemente florale. Eu l-am ales pe cel cu unt de Karite, ulei de argan si proteine de Quinoa, care contine un produs de protectie solara dar si unul dupa plaja.

protectie solara L'erbolario
protectie solara L’erbolario

PROTECTIE SOLARA YVES ROCHER

Yves Rocher este asa cum stiti unul dintre brandurile mele preferate si sunt incantata de eficienta gamei lor “Solaire Peau Parfaite”. Aceasta are ca ingredient special Steaua Dunelor, o planta extrem de rezistenta la razele solare si cu o mare capacitate de a stoca apa.

Astfel, Yves Rocher a creat 7 produse bazate pe aceasta planta, pentru protejarea si hidratarea pielii. Din gama, cel mai des folosite de catre mine sunt spray-ul cu protectie invizibila, crema antirid cu SPF si cea dupa plaja. Produsele se gasesc pe site-ul (click aici) si in magazinele Yves Rocher.

protectie solara Yves Rocher
protectie solara Yves Rocher

CARE ESTE PRODUSUL TAU PREFERAT SPF?

You May Also Like

0 comments