© The Daily Fashion Inspiration 2017-2023. Powered by Blogger.

Search This Blog

SOMN USOR (CUM SA DORMI MAI RELAXAT)

by - May 29, 2019

Somn usor: cum sa dormi mai relaxat? cum sa adormi repede? Dormi multe ore dar tot te trezesti obosit? Cum iti afecteaza patul somnul? In articolul de azi iti dezvalui sfaturi de design si lifestyle care te vor ajuta sa obtii un somn mai bun.

SOMN USOR

Ti s-a intamplat sa vrei sa adormi dar sa nu poti? Ai dormit mult timp dar la trezire erai tot obosit? Multe persoane se confrunta cu problema somnului de proasta calitate. Aceasta poate avea diferite cauze iar astazi o sa iti arat solutiile cele mai importante in ceea ce priveste design-ul si lifestyle-ul. Cu cateva schimbari de mobilier dar si de rutina, este posibil sa iti imbunatatesti acest aspect.

In cazul in care problema persista sau e grava, iti recomand sa consulti un medic. Acest articol este unul de design, pentru partea de comfort si nu inlocuieste opinia medicala.

CUM SA DORMI MAI RELAXAT

Un prim pas pentru a avea un somn mai relaxat este sa iti pregatesti camera. Asigura-te ca intra aer proaspat deschizand o fereastra pentru cel putin 10 minute.

In al doilea rand, nu aplica parfumuri tari sau odorizante sintetice de camera, ci foloseste uleiuri naturale relaxante. Odorizantele moderne sunt de obicei pline de chimicale care te pot irita. Un exemplu de ulei natural, mult mai benefic si potrivit este cel de lavanda, precum si cel de Ylang Ylang.

Culorile peretilor sunt de asemenea importante, pentru ca unele sunt linistitoare iar altele nu, deci este nevoie de atentie in alegerea lor.

Mai mult decat atat, suportul pentru somn este extrem de important. Patul, salteaua si lenjeria trebuie sa fie de calitate iar in randurile urmatoare iti voi explica fiecare aspect.

SFATURI PENTRU UN SOMN USOR

Un pat solid va forma o baza potrivita, iar o saltea buna iti va sprijini corpul noaptea. Structura patului trebuie sa fie destul de incapatoare pentru persoanele sau persoana care o sa il foloseasca, lasand destul loc pana la margini. De asemenea, ea trebuie sa fie solida si rezistenta (mai multe detalii am scris pe larg in articolul despre patul pentru dormitor).

Salteaua trebuie si ea sa se potriveasca conform dimensiunilor patului. Unele persoane prefera duritati si texturi diferite la saltea, deci este indicat sa te documentezi bine inainte. In plus, e posibil sa iti doresti si un topper sau o tablie tapitata, perfecta pentru citit.

Nu este usor sa le cumperi separat si sa le combini pe toate, de aceea imi place patul Uzo, care include: saltea, topper, cadru si tablie tapitata.

Si lenjeria de pat este la fel de importanta. Va sfatuiesc sa alegeti una din bumbac si sa evitati fibrele sintetice, deoarece acestea din urma va pot irita. Cat despre forma lenjeriei de pat, un cearceaf cu elastic este preferat, el nerulandu-se la miscare. In plus, o cuvertura apara cearceaful de praf, pentru o senzatie mai indelungata de prospetime.

CUM SA ADORMI REPEDE?

Unul dintre motivele pentru care multe persoane nu pot sa adorma repede desi sunt obosite poate fi lumina albastra. Aceasta este prezenta in ecrane si deranjeaza ritmul circadian. Creierului ii place mai ales inainte de somn lumina galbena, deci nu mai priviti in ecrane cu cel putin 1 ora inainte de culcare.

Ia o carte interesanta, sprijina-te comfortabil de tablia patului Uzo si relaxeaza-te. De asemenea, nu consuma atunci nici cafea sau alcool, ci alege un ceai de musetel.

Impreuna cu un stil de viata sanatos si cu un pat comod, dorinta de a avea un somn usor va fi mult mai la indemana.

somn usor cum sa dormi mai relaxat
somn usor: cum sa dormi mai relaxat

TU CE SFATURI AI PENTRU UN SOMN USOR?

You May Also Like

0 comments