Astăzi vă vorbesc despre premiul meu Young Divas in Beauty Blogging plus impresii despre Digital Divas by Avon Awards 2017. Vreau să încep acest articol anunţându-vă cu mare bucurie că am câştigat premiul 1 pentru cel mai bun blog nou de beauty. Vă mulţumesc foarte mult celor care m-au votat, dar şi juriului, vă sunt recunoscătoare pentru acest moment atât de minunat.

EN: Today I want to happily announce that my blog has won the first prize for Best Newcomer Beauty Blog! I want to thank you for taking the time to vote for me, dear readers. I also want to thank the judges! I am grateful for such a beautiful moment!

YOUNG DIVA IN BEAUTY BLOGGING

Este un sentiment foarte frumos să îmi văd pasiunea pentru blog premiată, jobul meu fiind de fapt o împletire de  IT şi Design. Pentru mine nu există expresia ”merge şi aşa”. Consider că orice lucru bine făcut (indiferent că e hobby sau job) are nevoie de timp şi de resurse. Nu poţi să faci ceva de calitate cu jumătate de suflet, ci trebuie să te implici cu toată inima. Este o validare că deciziile pe care le-am luat în toate aceste luni au fost cele bune, şi aici mă refer la lipsa mea de frică în a face o investiţie în echipament pentru blog. Eu sunt o fire perfecţionistă şi urăsc să găsesc scuze.  Iată şi câteva ”secrete” din culisele blogului meu:

 • Nu m-am plâns că în unele zile nu e lumină naturală bună, ci mi-am cumpărat lumini profesionale, folosindu-le pe vremea înnorată sau ca să creez o anumită atmosferă imaginii.
 • Nu am făcut poze cu mobilul, ci cu camera profesională, la care mi-am perfecţionat setările manuale.
 • Deşi consumă timp, nu am scris fără diacritice.
 • Niciodată nu am promovat produse pe care nu le folosesc sau care nu sunt bune, asta însemnând că am refuzat unele colaborări dar am câştigat o veridicitate care este primordială în relaţia de încredere blogger-cititor.
 • Nu am dat şi nici nu voi da pur şi simplu copy/paste (în primul rând este foarte enervant pentru cititori, apoi conţinutul duplicat este penalizat de Google).
 • Citesc zilnic research şi case studies despre SEO, algorithm si user experience development.
 • Nu dau publish până nu sunt sută la sută mulţumită de poze şi de scris.
 • Nu deviez de la subiectele mele: beauty, fashion şi social media strategies.
 • Încerc să îmi fac timp să răspund la comentarii şi mesaje în cel mult 48 de ore, atât pe blog cât şi pe reţelele sociale

După cum aţi sesizat, nu tratez cu superficialitate blogul şi acest lucru se simte, atât din prisma cititorului cât şi a brandurilor care dau repost la imaginile realizate de către mine şi la articole (vezi pagina de Awards & achievements.)

 

IMPRESII DIGITAL DIVAS AWARDS 2017 – PĂREREA MEA PERSONALĂ

O să încep să vă vorbesc despre sesiunea de machiaj cu produse AVON. Domnişoara makeup artist a ascultat ce anume îmi doream şi a executat un machiaj foarte frumos. A fost o ocazie deosebită să fiu într-o atmosferă de beauty şi creativitate în makeup şi o să o păstrez ca o amintire glamour.

Apoi a început conferinţa şi o să vă prezint speakerii care au rezonat cu mine. Fiecare a avut povestea şi stilul său (diversitatea este foarte bună), şi s-a adresat unui anumit nivel de cunoştiinte de social media. Au fost atât informaţii pt beginners dar şi avansate (cum e cazul meu pentru că îmi place să citesc ultimele tendinţe despre branding şi tot ce ţine de o gândire de campanii, proiecte, un pic mai analitică).

Iată şi topul preferaţilor mei, în ordine aleatorie:

 • Marta Uşurelu (Owner & Editor-in-Chief, Biz Magazine, pe care vă recomand să citiţi pentru că pe mine mă inspiră interviurile şi articolele cu informaţii folositoare din industrie) a fost directă şi mi-a plăcut mult acest lucru. Se vede clar că ştie foarte multe despre domeniul său. A spus şi părţi pozitive, şi părţi negative despre blogging, a scos în evidenţă problemele influencerilor şi mi-a transmis încredere în sfaturile sale. Energia şi hotărârea ei sunt inspiraţionale.

 

 • Valentin Suciu (Creative Director, JAZZ digital agency) a ţinut o prezentare cu simţ artistic ridicat. Filmul de la sfârşit m-a emoţionat, eu fiind atentă şi la detalii tehnice care îmi sar în ochi fără să vreau, de la toningul, ritmul şi la tranziţia cadrelor. Pentru mine, a fost foarte bine executat şi cu adevărat o exprimare artistică în video. Un alt aspect a fost că a precizat importanţa standardelor înalte, al unui ideal la care să aspirăm. Sunt total de acord, şi eu mă raportez la câteva fotografe de beauty când realizez pozele şi aspir ca într-o zi să ajung la calitatea lor.

 

 • Laurenţiu Dumitrescu (Managing Director, Digital Star agency) a arătat exemple foarte clare şi eu cum sunt fană infographics, este evident ca prezentarea mi-a stârnit interesul. Iarăşi se simte experienţa în domeniu şi mi-a plăcut mult argumentarea fiecărei idei. Modul dinamic de prezentare a fost captivant. Vă recomand să vă uitaţi pe site-ul agenţiei pentru că au proiecte mari şi multe premii pentru calitatea lor.

 

 • Robert Katai şi Diana Papuc le-au explicat foarte bine noţiunile de bază pentru un Instafeed şi un branding autentic, şi pe înţelesul bloggerilor care nu au studii de specialitate. Vă recomand să îi citiţi blogul lui Robert dacă sunteţi novici şi vreţi să aflaţi despre strategii de Instagram, mi se pare absolut necesar pentru bloggeri să ştie toate noţiunile prezentate acolo pentru că ele reflectă tendinţele actuale.

 

 • Stela Toderaşcu a avut un stil foarte plăcut, un ton al vocii deosebit. Am ascultat cu interes detaliile despre Avon, despre cum acest brand a ajutat blogosfera românească prin astfel de evenimente şi nu numai. Mi-a plăcut că prezentarea a fost făcută şi din perspectiva unui brand în relaţie cu bloggerii, cum se pot ajuta reciproc.

Aş fi stat şi 10 ore să tot văd video-uri atât de bine realizate şi să ascult rapoarte de branding/user experience, dar este propria mea afinitate faţă de aceste aspecte, deci e normal să fie preferatele mele, cu tot dragul faţă de ceilalţi speakeri.

PĂRERI ORGANIZARE DIGITAL DIVAS 2017

Evenimentul a fost organizat foarte bine de către Evensys. Felicitări lui Cristian Manafu şi echipei sale & agency partners MSLGroup The Practice. Pauzele au fost bine gândite, cu decoruri şi bunătăţi de la sponsori.

Erau activităţi variate în pauze: puteai să te laşi pozată de fotografi profesionişti precum The Bucharest’s  sau de la cei de la Canon, să mănânci dintre delicioasele reţete sau să guşti îngheţată, să încerci produsele AVON şi noul Yoga Book de la Lenovo, să citeşti despre Boiron sau să bei un cocktail Lillet, totul în jurul conceptului de socializare. A fost o ocazie frumoasă să văd lume pe care o urmăream cu drag pe reţelele online, dar şi bloggeriţe care au fost atât de drăguţe să mă încurajeze când aveam emoţii la nominalizări.

best beauty blog award

CÂŞTIGĂTOARELE DIGITAL DIVAS 2017

Este primul meu an în care particip şi vreau să subliniez o constatare: să ne dăm seama că prin concursuri, noi ne ambiţionăm. Dacă nu ar fi competiţie, blogurile nu ar mai evolua aşa repede, nu ar mai petrece timp analizând ce e bine şi ce nu e. Per total, s-ar pierde foarte multe pentru că ar dispărea mare parte din motivaţia să fii mai bun. Deja e un termen de comparaţie şi e astfel nevoie de bloguri, pentru a ne raporta unii la alţii. Eu sunt obişnuită cu concursurile pe partea de design (unde am luat şi premiul 2, şi 3 şi 1 uneori) şi tot ce pot să vă spun e că în domeniile vizuale nu există adevărul absolut. Adică arta, creaţia de imagini etc este şi o să fie mereu subiectivă. Nu din motive greşite, ci pentru că fiecare om vede altfel până la un punct, are alte gusturi şi ceea ce mie mi se pare grozav, poate altora li se pare invers. Desigur că există criterii tehnice care ţin de funcţionalitate, de cursivitatea scrierii sau de calitatea imaginilor care sunt repere. În acest sens, am ţinut pumnii în special pentru redacţia Alist Magazine, mă declar o fană datorită calităţii articolelor lor mereu fresh. Felicit redacţia dar şi pe toate celelalte câştigătoare.

Vă las să urmăriţi pozele participanţilor pe pagina de Facebook Digital Divas by Avon şi pe Instagramul Digital Divas. Mulţumesc încă o dată tuturor, mulţumesc AVON!

 

 

 

Follow me on Facebook ♡ Instagram ♡ Twitter ♡ Email

All photographsⒸThe Daily Fashion Inspiration.

READ NEXT:
4 comments
Reply

Bravo Emily! Am fost oarecum “rivale” in aceasta competitie, am participat si eu la aceeasi categorie si ma bucur ca tu ai luat locul 1 pentru ca blogul tau este cel mai bun dintre toate cele care au fost nominalizate! Te voi urmari de acum incolo si te felicit pentru reusita!

Reply

Multumesc mult! Asa cum ti-am spus si pe blogul tau, ai fost favorita mea alaturi de Farmacistul de serviciu :* Sa ne vedem sanatoase la anul acolo. Te pup!

Reply

Felicitari! Cu ocazia asta, am descoperit si eu blogul tau! Iar contul tau de Insta arata super! Succes!

Reply

Multumesc muuult, Loredana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.