Astăzi vă vorbesc despre programul Digital Divas by Avon 2017 plus zece sfaturi despre cum să ne purtăm la o conferinţă, când vizionăm. Acest eveniment doreşte să reunească persoanele pasionate de reţelele sociale (mai ales modă şi beauty) dar şi cele din marketing. Aşa cum ştiţi, sunt Blogger Ambasador dar şi nominalizată la Young Divas in Beauty Blogging, deci o să vă ţin la curent atât despre conferinţă cât şi despre gală. Tema din acest an este BEING AN INFLUENCER.

 

PROGRAM DIGITAL DIVAS BY AVON 2017

Această ediţie are loc pe data de 17 Mai 2017, în Palatul Bragadiru din Bucureşti. Prima parte este reprezentată de conferinţă, structurată în trei secţiuni.


12.00 – 13.00 REGISTRATION

13.00 – 14.30 SESSION 1

The ABC of Being an Influencer


14.30 – 15.15 LUNCH BREAK

15.15 – 16.45 SESSION 2

How to Work with Brands


16.45 – 17.30 COFFEE BREAK

17.30 – 19.00 SESSION 3

Share the Inspiration


19.00 -20.00 NETWORKING COCKTAIL

20.00 – 21.30

DIGITAL DIVAS AWARDS GALA


SFATURI PENTRU VIZIONAREA UNEI CONFERINŢE

Dacă o să fiţi şi voi acolo, dragii mei (ca fotografi, bloggeri sau ca fani) şi sunteţi la prima voastră experienţă de ascultători la o conferinţă, vă pot da câteva sfaturi. Din experienţa mea ca speaker dar şi participantă la numeroase ceremonii de premiere şi conferinţe atât naţionale cât şi internaţionale, iată cele 10 lucruri pe care să nu le faci la o conferinţă:

  • Nu întârzia. Nimic mai enervant decât o persoană care mută lumea de pe scaune ca să ajungă la locul său iar zgomotul tocurilor se aude peste vocea speakerului. Îi deranjezi astfel pe cei care au ajuns la timp şi vor să fie atenţi la conferinţă.

 

  • Multă lume întreabă cum să se îmbrace. Depinde de tematica conferinţelor (cele de business sunt conservatoare), dar în cele de modă poţi să fii mai extravagantă. Ideea e să fii îmbrăcată în ceva care te reprezintă şi să îţi asumi alegerea. Dacă există un dress code, respectă-l, dacă nu există, poţi alege ce vrei doar că trebuie să ţii cont de un aspect: o să fie oameni în spatele tău, dacă în grădină ai putea purta o pălărie wow, nici să nu te gândeşti să îţi pui vreo pălărie gen Ascot Races înăuntru, pentru că nu vor mai vedea nimic din scenă.

 

  • Nu începe să vorbeşti cu persoana de lângă tine în timp ce speakerul prezintă pe scenă. Este o lipsă de respect faţă de speaker dar şi faţă de persoanele din jur, care sunt acolo ca să asculte prezentările, nu pe tine şuşotind. Dacă ai ceva arzător de comentat şi pentru un moment te crezi Cristian Ţopescu, revino-ţi şi asteaptă pauza.

 

  • Fiecare speaker este un om cu păreri care pot să fie diferite de ale tale. Eu am participat şi la multe conferinţe academice unde sunt chiar foarte multe idei diferite dar respectul este crucial. Nu face feţe-feţe dacă nu îl aprobi pe vorbitor şi nu îţi arăta dezaprobarea vehement. Chiar nu văd nevoia de a te ridica să pleci ofensată, pentru că tematica nu este una sensibilă de politică sau religie (subiecte foarte delicate). Este o conferinţă, nu o dezbatere publică.

 

  • Nu începe să butonezi telefonul plictisită, nu începe să foşnăi hârtii etc, în cazul în care un speech nu ţi se va părea interesant. Din moment ce eşti acolo, e frumos să asculţi, să înveţi, să cunoşti şi alte puncte de vedere.

 

  • Îţi recomand însă să îţi iei notiţe în linişte, să îţi scrii pe telefon sau pe o agendă ideile care ţi-au plăcut cel mai mult. Si apropo de telefon, te sfătuiesc să îl dai pe silent sau pe vibraţii şi să te duci să răspunzi la el pe hol doar în caz de urgenţă. Nu deranja lumea de pe scaune doar ca să răspunzi la apeluri care pot aştepta.

 

  • În pauze, dacă vrei să vorbeşti cu persoane pe care le admiri, te poţi prezenta frumos dacă vezi că nu sunt foarte ocupate deja. Nu reţine oamenii foarte mult şi dă şi altora şansa să vorbească.

 

  • Lasă ideile preconcepute la o parte: O să fii plăcut surprinsă cât de amabile sunt multe celebrităţi. Dacă vorbeşti frumos, sunt sigură că nu vor refuza o poză cu tine în pauzele de networking. Atenţie însă! Nu pune niciodată întrebări personale şi nu începe să te interesezi de viaţa privată a participanţilor pentru că networking nu înseamnă confidenţe ci legături profesionale.

 

  • Nu uita cărţile de vizită acasă. Ele sunt un semn al maturităţii tale în branding în cazul în care ai un site sau un portofoliu artistic. Nimeni nu are timp să stea să îşi noteze datele tale şi nu e deloc profesional din partea ta să începi să dictezi adresa de email.

 

  • Un alt aspect ţine de atitudine. Nu trebuie să fii intimidată sau speriată, dar nici foarte arogantă. Să îţi cunoşti calităţile dar în acelaşi timp să nu uiţi că şi ceilalţi sunt oameni şi nimeni nu e perfect. De asemenea, ceea ce ţie ţi se pare corect, poate altuia i se pare nedrept. Când vii la conferinţe, vii cu o atitudine prietenoasă, deschisă pentru a asculta opinii diverse, nu pentru a critica fiecare cuvânt. O iei ca pe o experienţă în sine, de la care extragi părţile frumoase şi apoi mergi mai departe.

Mai multe detalii se pot vedea la site-ul oficial al evenimentului şi dacă vreţi să participaţi, puteţi aplica aici.

 

 

DACĂ AI ÎNTREBĂRI SAU COMENTARII, LE AŞTEPT CU DRAG MAI JOS

 

Follow me on Facebook ♡ Instagram ♡ Twitter ♡ Email

All photographsⒸThe Daily Fashion Inspiration. 

Comment below using your Facebook profile:

2 comments

Reply

Merci pt sfaturi, chiar de bun simt

Reply

Cu plăcere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *