Beneficiile scorţişoarei sunt minunate pentru piele iar astăzi îţi vorbesc despre cum să fii avantajată de produsele cosmetice care o conţin (de la săpun cu scorţişoară până la creme şi tratamente anti-celulitice). Citeşte cu mare atenţie indicaţiile şi regulile de la sfârşit (este necesar un mic test de toleranţă pe care îl poţi face acasă).

BENEFICII ALE SCORŢIŞOAREI (ÎN COSMETICĂ)

 

1. SCORŢIŞOARA AJUTĂ LA UMPLEREA RIDURILOR.

O reţetă  de succes contine scorţişoară, pentru că aceasta are un efect de stimulare a circulaţiei sângelui, deci de uşoară umflare a ţesutului. Astfel, pielea e mai întinsă. Se aplică pe riduri, evitând zona ochilor.

 

2. SCORŢIŞOARA POATE RELAXA.

Am ales pachetul care conţine ulei de baie şi cremă de corp cu scorţişoară şi caramel. Miroase minunat şi hidratează. Este de asemenea într-un ambalaj cu un design frumos, putând fi un cadou potrivit. L-am comandat aici (<<click acolo) de pe site-ul Vegis.ro . Parfumul unui produs poate relaxa, iar uleiul de baie cu miros de scorţişoară destinde simţurile.

vegis recenzie blog

Uleiul de baie se foloseşte sub duş, hidratând pielea. Lasă un parfum deosebit, cu aromă de scorţişoară şi caramel. Este perfect pentru relaxare şi poţi recreea o zi la spa chiar la tine acasă. Particulele luminoase îţi lasă o strălucire discretă. Eu l-am dat mamei mele, pentru că sunt alergică la un ingredient din el (Methylisothiazolinone, prezent în circa 60% din produsele de pe piaţă deci nu este vorba doar despre acest produs, doar 11% dintre oameni fac o reacţie la el).

scortisoara gel dus

3. SCALPUL ESTE ÎMPROSPĂTAT CU SCORŢIŞOARĂ.

Se udă părul cu apă sub duş şi se şterge surplusul cu un prosop. Astfel o să îţi fie mai uşor să aplici reţeta. Se masează scalpul cu acest amestec şi se lasă 15 minute. Spală apoi cu un şampon normal şi continuă rutina ta de îngrijire obişnuită. Iată ingredientele:

 

4. AMELIORAREA ECZEMELOR CU SCORŢIŞOARĂ

Eczemele sunt complicate şi pot avea cauze diferite. Cel mai bine este să consulţi un dermatolog. Un remediu care face bine unor persoane este reţeta de mai jos. Se aplică pe eczemă datorită proprietăţilor antiseptice ale ingredientelor, aducând o ameliorare. Se ţine 60 de minute. Trebuie să faceţi un test de toleranţă întâi, adică puneţi o cantitate mică pentru 5 minute şi spălaţi, dacă nu aveţi nicio reacţie, încercaţi pentru 60 de minute.

 

5. TRATAMENT ANTI-CELULITIC CU SCORŢIŞOARĂ

Pentru ca o astfel de reţetă este una foarte complexă, îţi recomand să încerci un produs deja preparat, aşa cum este uleiul anti-celulitic cu scorţişoară. Îl poţi cumpăra aici (<<click acolo). Ingredientele sale încălzesc pielea, iar alături de masaj grăbesc ameliorarea celulitei.

 

6.  SCORŢIŞOARĂ PENTRU O PIELE MAI FINĂ 

În setul de la Farmona, în care era uleiul de dus pentru mama, eu am folosit crema hidratantă cu scorţişoară. Textura sa uşoară a intrat repede în piele, lăsând un miros minunat. Scorţişoara are o acţiune anti-septică, astfel pielea rămâne curată şi poate să se regenereze mai bine. Ea devine mai fină.

scortisoara crema

 

scortisoara beneficii crema

7.  TRATAMENT ANTI-MĂTREAŢĂ CU SCORŢIŞOARĂ

Iarăşi un produs complex care merită cumpărat în loc să îl prepari acasă: şamponul împotriva mătreţii, cu scorţişoară. Este un tratament natural, bio, făraăparabeni. Îl găseşti aici (<<click acolo). Scorţişoara ajută la tratarea mătreţii pentru că pielea este curăţată iar proprietăţile antifungice fac ca mătreaţa să nu aibe un mediu propice.

8. SCORŢIŞOARA IGIENIZEAZĂ PIELEA

 Îmi place foarte mult ideea de săpun preparat în mod tradiţional, în ceaun. Pentru că este complicat să îl facem acasă (poate nu avem curte), eu prefer să îl cumpăr de aici (<<click acolo). Scorţişoara are calităţi anti-microbiene şi igienizează pielea. Este un săpun potrivit pentru a fi folosit de întreaga familie, pentru că poate curăţa natural. 

9.  MASAJUL CU ULEI DE SCORŢIŞOARĂ

Uleiul esenţial de scorţişoară se amestecă în alt ulei vegetal, cum ar fi cel de măsline. Încălzeşte pielea, o tonifică şi relaxează prin mirosul minunat.

Nu uitaţi: Întotdeauna faceţi un test de toleranţă, adică puneţi o cantitate foarte mică din orice produs recomandat în acest articol, pe braţ timp de zece minute, apoi clătiţi. Dacă în 48 de ore, nu aveţi o reacţie, atunci puteţi încerca reţeta. Dacă vedeţi o reacţie în timpul reţetei, opriţi imediat, clătiţi şi consultaţi un medic. Citiţi cu atenţie descrierea, eticheta şi ambalajul produsulelor înainte de a le utiliza! Toate informaţiile din acest site sunt publicate cu scop informativ şi nu substituie sfaturile sau prescripţiile medicului dumneavoastra sau al oricărui personal medical calificat. Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat. Aveţi obligaţia să citiţi cu atenţie tot prospectul. Efectele produselor variază de la persoană la persoană în funcţie de stilul de viaţă, metabolism, vârstă, stare de sănătate, etc
Dacă aveţi sau credeţi că aveţi afecţiuni medicale sau suferiţi de vreo boala, adresaţi-vă de urgenţă medicului dumneavoastră.

 

Care sfat vi se pare mai interesant pentru voi? Aştept comentariile cu drag

READ NEXT:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.