Ochii verzi? Afla totul despre ei: curiozitati, semnificatie personalitate ochi verzi, ce machiaj li se potriveste plus culorile care ii avantajeaza. Sunt multe aspecte interesante care te vor surprinde despre ochii verzi.

 

 

OCHII VERZI

Fie ca ai tu ochii verzi sau cunosti pe cineva care ii are asa, este interesant sa citesti lucruri surprinzatoare despre ei. Culoarea ochilor este data de pigmentul din iris si de cum se propaga lumina in jurul lui. Cel verde este un pigment rar, doar aproximativ 2% din oameni avand ochii verzi. Insa nu exista o limita foarte clara intre nuante, asa cum sunt eu de exemplu, depinzand de lumina se vad mai mult particulele maro sau cele verzi din ochi, nuanta mea parand uneori de caprui, uneori verde, uneori ambra. Deci procentul de 2% poate sa fie extins si incluzand variatiile.

 

 

 

OCHII VERZI CURIOZITATI

Din punct de vedere stiintific, studiul din 2008 despre genetica nuantei oculare a aratat ca exista 16 gene deci un copil poate sa mosteneasca nuante diferite de parintii sai. Multa lume se intreaba daca se poate schimba in timp culoarea ochilor in mod natural. Raspunsul este da! insa trebuie sa tinem cont de faptul ca pentru orice om sunt variatii de tonuri in functie de lumina, stare emotionala si de sanatate. Totusi nu se trece la culori total diferite, ci la nuante mai deschise-inchise care pot parea ca sunt mai verzi. albastre sau caprui fata de obicei.

Daca iti place sa stii lucruri noi si interesante despre corpul uman, iti recomand sa iti cumperi atlasul corpului uman de aici ori cartea care iti prezinta mii de informatii surprinzatoare despre anatomie (de aici).

 

ochii verzi curiozitati

 

 

 

OCHII VERZI PERSONALITATE

Sunt diferite articole care promoveaza tot felul de asocieri intre ochii verzi si anumite caracteristici, calitati si defecte. Pana acum, din punct de vedere stiintific nu s-a dovedit o legatura concreta intre sa zicem generozitate si ochi de culoare verzuie. Deci la acest capitol, culoarea ochilor este irelevanta si nu putem sa judecam personalitatea unui om doar dupa ea.

Exista insa metode reale de a afla lucruri despre personalitate. Pentru o studiere mai profunda a personalitatii tale dar si a celor din jur, iti recomand sa citesti cartea psihologica de Florence Littauer, care te va ajuta sa intelegi ce tip de personalitate ai. De asemenea, in ea se discuta si despre cum sa ii intelegi pe ceilalti. Ea este mult mai de ajutor decat sa crezi in superstitii legate de ochi verzi.

 

ochii verzi personalitate
ochii verzi personalitate

 

 

 

MACHIAJ OCHI VERZI

Pentru ati pune in evidenta ochii, primul pas este sa avem grija sa ne pensam corect sprancenele. Apoi, putem alege farduri care sa avantajeze ochii. Verdele este scos in evidenta de nuante complementare. Adica, verdele nu ar avea contrast tot alaturi de un verde ci ne trebuie o culoare care sa il scoata in evidenta. Asa cum se vede din teoria artistica, cele mai potrivite culori pentru machiajul ochilor verzi sunt nuantele pe baza de rosu, mov sau auriu. Totusi, asta nu inseamna ca nu ai voie sa te machiezi cu verde, daca ochii tai au aceeasi culoare, doar ca nu vor iesi in evidenta atat de bine, nefiind un contrast.

Dar daca teoria este complicata, alegerea produselor de machiaj este foarte usoara pentru ca iti prezint direct nuantele perfecte pentru machiajul ochilor verzi. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi aceste nuante.

 

FARDURI  PENTRU OCHII VERZI

 

 

Fardul de pleoape in nuanta Smokey Plum este superb pentru ochi verzi. In plus, este usor de folosit datorita numerelor care iti arata unde sa aplici si in ce ordine. Comanda-l aici.

 

 

 

 

ochii verzi

 

TU AI OCHII VERZI? CE CURIOZITATI DESPRE EI STII?

 

 Text ⒸThe Daily Fashion Inspiration.

All text is written by me. My personal photographs are watermarked © www.thedailyfashioninspiration.com.
Copying my content is prohibited.
 

 


 

16 comments
Reply

Foarte interesant … mai vreau asa articole ..am ochii albastrii

Reply

Mulţumesc, o să mai fac pentru ochii căprui şi albaştrii.

Reply

Minunate nuantele! Imi place Red leaf.

Reply

Mulţumesc.

Reply

Aflu lucruri noi … nu ştiam de diferitele nuanţe, cred că ai explicat bine. Vei face şi un video cu machiajul? Aş fi curioasă să văd mai detaliat

Reply

Da, o să urmeze şi un video în curând.

Reply

Chiar imi place ca ai facut un mic montaj cu pasii machiajului, foarte folositor!
Eu am ochii verzi si o sa il incerc
Cred ca ai dreptate cu lumina …. se vd difert uneori

Reply

Mă bucur că îţi place.

Reply

What a beautiful tutorial, will you make it in English too please?

Reply

Yes, I will soon, dear.

Reply

Interesant, chiar imi place ca sunt informati forte clare

Reply

Mulţumesc că mă citeşti.

Reply

Da, si eu am ochi verzi
Imi plac pozele, sunt minunate, esti foarte talentata!

Reply

Multumesc frumos!

Reply

Eu am ochii caprui
Foarte frumos machiaj

Reply

Mulţumesc mult!

COMMENT HERE / COMENTEAZA AICI

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.