ochii verzi

OCHII VERZI (CURIOZITATI + PERSONALITATE + TOTUL DESPRE EI)

Ochii verzi? Afla totul despre ei: curiozitati, semnificatie personalitate ochi verzi, ce machiaj li se potriveste plus culorile care ii avantajeaza. Sunt multe aspecte interesante care te vor surprinde despre ochii verzi.

OCHII VERZI

Fie ca ai tu ochii verzi sau cunosti pe cineva care ii are asa, este interesant sa citesti lucruri surprinzatoare despre ei. Culoarea ochilor este data de pigmentul din iris si de cum se propaga lumina in jurul lui. Cel verde este un pigment rar, doar aproximativ 2% din oameni avand ochii verzi. Insa nu exista o limita foarte clara intre nuante, asa cum sunt eu de exemplu, depinzand de lumina se vad mai mult particulele maro sau cele verzi din ochi, nuanta mea parand uneori de caprui, uneori verde, uneori ambra. Deci procentul de 2% poate sa fie extins si incluzand variatiile.

OCHII VERZI CURIOZITATI

Din punct de vedere stiintific, studiul din 2008 despre genetica nuantei oculare a aratat ca exista 16 gene deci un copil poate sa mosteneasca nuante diferite de parintii sai. Multa lume se intreaba daca se poate schimba in timp culoarea ochilor in mod natural. Raspunsul este da! insa trebuie sa tinem cont de faptul ca pentru orice om sunt variatii de tonuri in functie de lumina, stare emotionala si de sanatate. Totusi nu se trece la culori total diferite, ci la nuante mai deschise-inchise care pot parea ca sunt mai verzi. albastre sau caprui fata de obicei.

Daca iti place sa stii lucruri noi si interesante despre corpul uman, iti recomand sa iti cumperi atlasul corpului uman de aici ori cartea care iti prezinta mii de informatii surprinzatoare despre anatomie (de aici).

ochii verzi curiozitati

OCHII VERZI PERSONALITATE

Sunt diferite articole care promoveaza tot felul de asocieri intre ochii verzi si anumite caracteristici, calitati si defecte. Pana acum, din punct de vedere stiintific nu s-a dovedit o legatura concreta intre sa zicem generozitate si ochi de culoare verzuie. Deci la acest capitol, culoarea ochilor este irelevanta si nu putem sa judecam personalitatea unui om doar dupa ea.

Exista insa metode reale de a afla lucruri despre personalitate. Pentru o studiere mai profunda a personalitatii tale dar si a celor din jur, iti recomand sa citesti cartea psihologica de Florence Littauer, care te va ajuta sa intelegi ce tip de personalitate ai. De asemenea, in ea se discuta si despre cum sa ii intelegi pe ceilalti. Ea este mult mai de ajutor decat sa crezi in superstitii legate de ochi verzi.

ochii verzi personalitate
ochii verzi personalitate

MACHIAJ OCHI VERZI

Pentru ati pune in evidenta ochii, primul pas este sa avem grija sa ne pensam corect sprancenele. Apoi, putem alege farduri care sa avantajeze ochii. Verdele este scos in evidenta de nuante complementare. Adica, verdele nu ar avea contrast tot alaturi de un verde ci ne trebuie o culoare care sa il scoata in evidenta. Asa cum se vede din teoria artistica, cele mai potrivite culori pentru machiajul ochilor verzi sunt nuantele pe baza de rosu, mov sau auriu. Totusi, asta nu inseamna ca nu ai voie sa te machiezi cu verde, daca ochii tai au aceeasi culoare, doar ca nu vor iesi in evidenta atat de bine, nefiind un contrast.

Dar daca teoria este complicata, alegerea produselor de machiaj este foarte usoara pentru ca iti prezint direct nuantele perfecte pentru machiajul ochilor verzi. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi aceste nuante.

FARDURI  PENTRU OCHII VERZI

Fardul de pleoape in nuantele de mai jos este superb pentru ochi verzi. In plus, este usor de folosit datorita culorilor special alese. Aplica nuanta de crem in coltul interior al ochiului si sub arcada, pentru stralucire. Apoi aplica nuanta mai inchisa pe pleoapa iar a treia nuanta foarte inchisa o sa dea profunzime in pliul ochiului.

Comanda paleta (click aici) si puteti ochii verzi in valoare!

ochii verzi

TU AI OCHII VERZI? CE CURIOZITATI DESPRE EI STII?

All text is written by me. My personal photographs are watermarked © www.thedailyfashioninspiration.com.
Copying my content is prohibited.

16 thoughts on “OCHII VERZI (CURIOZITATI + PERSONALITATE + TOTUL DESPRE EI)”

  1. Aflu lucruri noi … nu ştiam de diferitele nuanţe, cred că ai explicat bine. Vei face şi un video cu machiajul? Aş fi curioasă să văd mai detaliat

    Reply
  2. Chiar imi place ca ai facut un mic montaj cu pasii machiajului, foarte folositor!
    Eu am ochii verzi si o sa il incerc
    Cred ca ai dreptate cu lumina …. se vd difert uneori

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.