MOBILIER HOL (IDEI DE AMENAJARE A HOLULUI)

Mobilierul pentru hol este primul lucru pe care un musafir il vede in caminul tau. Astazi vreau sa iti arat reguli de design de interior, cu sfaturi despre cum sa transformi acest spatiu aparent banal intr-un loc primitor si stilat.

Holul este pentru mine un spatiu cu mult potential, in care invitatii pot vedea imediat stilul meu personal. El trebuie sa iti reprezinte gusturile, ca un mic preview al casei tale. Un bun-venit estetic, holul intampina musafirul, devenind un spatiu de tranzitie.

MOBILIER HOL

Pentru holuri, mobilierul trebuie sa fie estetic dar mai ales practic. Principala problema a holurilor este ca ele sunt de obicei nu foarte spatioase si prost iluminate. De aceea, trebuie gandit bine planul de design, masurat corect si ales culorile cu grija. In general, culorile deschise si albul dau senzatia de spatiu, deci puteti aplica aceasta schema cromatica si pentru hol. Pe langa culori, trebuie sa stiti insa cum sa compuneti un set de mobilier de hol de baza.

In general, un hol are nevoie de:

  • spatiu de depozitare pentru haine, palarii si umbrele (cuier, comoda sau dulap)
  • pantofar
  • oglinda

Acesta de mai sus este un set de baza, putand sa adaugam mai multe piese (cum ar fi mese, bancute, divane etc) daca spatiul ne permite.

IDEI DE MOBILIER PENTRU HOL

Asadar, va recomand sa alegeti intai piesa de mobilier in care va veti depozita hainele. Acesta poate sa fie sub forma de dulap, comoda sau cuier.

Daca alegeti un dulap, avantajul este ca va poate apara de praf hainele, in acelasi timp oferind un spatiu mai mare. Modelul Rosy include chiar si o oglinda si pantofar! Un dezavantaj este ca nu se preteaza pentru holuri extrem de mici si nu mai aveti un suport pentru pus o vaza de flori, de exemplu.

Daca modelul prezentat mai sus este unul clasic, trebuie sa stiti ca exista si variante moderne, cum este design-ul Alle, in linii simple si drepte. Acest model rezolva si problema lipsei de suport. Asadar, nu mai este nevoie de o masa pe care sa punem carti, chei si maruntisuri, putand sa folosim cuburile.

Pentru holurile in care spatiul este limitat, va recomand insa un cuier traditional, asa cum este modelul Monte. Cu agatatori mari, el este potrivit pentru paltoane si alte haine groase, umbrele si palarii. Avantajul sau este ca nu ocupa mult spatiu.

Un alt element folositor este un pantofar, care reprezinta un fel de dulap special conceput pentru a pune pantofii in el. Un model popular este Remo, perfect pentru un hol cu tendinte scandinave. Stilul simplu il face usor de inclus in design iar oglinzile incorporate dau senzatia de camera marita.

Pentru momentul cand venim din oras, ca sa nu putem geanta pe jos sau atunci cand venim cu bagaje, exista o piesa de mobilier conceputa sa ne faca holul mai practic in acest sens: suportul de bagaje. Modelul Tudor S62, cu liniile sale clasice si elegante, aduce o nota de rafinament oricarui hol.

Astfel, bazandu-ne pe setul de baza, putem sa construim un design superb si practic pentru hol.

VOI CE MOBILIER HOL PREFERATI?

4 Comments:
  1. Eram nerabdatoare sa iti citesc noul articol …vreau sa iti spun ca asta e blogul meu preferat de design, beauty si lifestyle pt ca prezinti cu mult bun gust, informatii serioase si pareri sincerre

    Imi place mobila minimalista pt hol

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons