Mobila de sufragerie clasică: pentru cine e potrivită? de unde o cumpărăm? La ce preţuri? În articolul de astăzi discutăm despre cum să alegem piesele de mobilier clasic potrivite pentru tine, ce stil să aibe şi cum să le aranjăm împreună cu decoraţiile interioare. În plus, îţi dau sfaturi de design interior pentru un look sofisticat.

 

MOBILA DE SUFRAGERIE CLASICĂ

Mobila de sufragerie clasică reprezintă un stil sofisticat. Ea este preferata mea şi vi se potriveşte dacă vă plac antichităţile, istoria şi perioade precum Renaşterea italiană, Barocul, Art Nouveau (mai multe aici) sau stilul French furniture. Avem trei opţiuni pentru a construi acest stil: antichităţi, mobilă nouă cu design clasic sau o îmbinare a celor două.

Azi vă arăt opţiunile pentru mobila clasică nouă. Ea este fabricată cu tehnologie modernă dar are elemente de stil clasic: linii curbe, detalii reprezentate de semicercuri şi caneluri sculptate, mânerele decorative de obicei aurii sau din bronz. Cele mai întâlnite culori sunt brunurile închise, dar există modele superbe şi pe negru sau alb.

mobila de sufragerie clasica vitrina

 

 

CE TREBUIE SĂ CONŢINĂ SETUL DE MOBILĂ DE SUFRAGERIE CLASICĂ

Mobilierul clasic este compus în mod normal din:

  • dulap vitrină pentru găzduirea antichităţilor sau pieselor decorative importante precum porţelanuri
  • bufet
  • oglindă de dimensiuni mari
  • scaune şi masă

mobila de sufragerie eleganta

Se pune accentul pe materiale de bună calitate, lemn masiv. Metalul mânerelor este antichizat, pentru a se potrivi stilului clasic, materialele noi arătând nearmonios.

Unul dintre seturile care mi-au atras atenţia este mobilierul de sufragerie Tudor, fabricat de meşterii talentaţi de la Elvila. Frumuseţea detaliilor m-a cucerit. Toate liniile sunt lucrate cu atenţie şi îndemânare, cu mult bun gust. Piesele de mobilier din set se armonizează, formând un tot unitar clasic.

 

 

mobila de sufragerie clasica idei

 

CUM ALEGEM MOBILA DE SUFRAGERIE CLASICĂ POTRIVITĂ

Iată recomandările mele pentru a vă da seama care mobilă de sufragerie clasică este perfectă pentru voi:

  • Să vizualizaţi toate seturile din website. Astfel puteţi să descoperiţi că vă place o culoare sau un stil clasic la care nu vă gândeaţi iniţial. Această strategie vă oferă o imagine completă, de ansamblu. Veţi face o alegere mult mai hotărâtă după ce cunoaşteţi oferta de produse.
  • După ce selectaţi modelele preferate, începeţi sortarea după buget. În care dintre ele vă încadraţi? Pe cele peste buget le dăm la o parte.
  • Acum este momentul să măsuraţi camera şi să citiţi cu atenţie dimensiunile fiecărei piese de mobilier din set. Fiţi atenţi să încapă şi să lase suficient loc pentru mers.
  • Dacă aveţi un showroom în oraşul vostru, e bine să vedeţi mobila şi în afara online-ului. Însă pentru brandul Elvila, după cum puteţi observa mai sus, mobila din pozele de pe site-ul lor nu este diferită de poza pe care i-am făcut-o în magazin, deci nu e o problemă dacă vă ghidaţi doar online.

Pe lângă setul de sufragerie Tudor, mi-a plăcut şi setul de mobilă de sufragerie Elite, dar şi mobila de sufragerie Florenţa. Vouă care vă plac?

CE DECORAŢIUNI SE ÎMBINĂ CU MOBILA DE SUFRAGERIE CLASICĂ

Consider că antichităţile, obiectele clasice se potrivesc cel mai bine cu acest tip de mobilier. Asta nu înseamnă că cele moderne nu îşi au locul, însă depinde de culori şi forme. În general, decoraţiunile aurii sau argintii dau bine pe un mobilier închis la culoare, dar şi pe cel alb. Putem să alegem culori diferite sau negru, cu mare atenţie să avem un echilibru şi să nu facem un amestec de prea multe culori.

 

CARE E PĂRERE TA? AI ÎNTREBĂRI? ÎȚI AȘTEPT COMENTARIILE CU DRAG

Hai şi pe Facebook ♡ Instagram ♡ Twitter ♡ Email. Text & fotografieⒸThe Daily Fashion Inspiration. Sursă alte foto: Elvila.

 

All text is written by me. My personal photographs are watermarked © www.thedailyfashioninspiration.com.
Copying my content is prohibited.
 

 


 

12 comments
Reply

Superbe sufrageriile! Imi place modelul Tudor dar si celelalte sunt reusite. O sa vorbesti si despre mese si scaune sau despre cum sa amenajam un balcon inchis?

Reply

Mulţumesc. Da, o sa abordez şi aceste teme pe viitor.

Reply

Foarte frumos mobilierul, multumim pt sfaturi

Reply

Mulţumesc.

Reply

Elvila e una dintre marcile mele preferate de mobila, ma bucur sa vad ca scrii despre ei si le alegi piesele. Ai de unde alege, au foarte multe lucruri frumoase. As vrea sa mai vad articole asa, despre decoratiuni, canapele, dormitoare …

Reply

Mulţumesc, ma bucur că îţi place Elvila. O sa ţin cont de sugestiile de articole.

Reply

Foarte frumoase toate seturile. Cel mai mult imi place mobilierul Tudor

Reply

Mulţumesc

Reply

Imi place mobila Tudor

Reply

Mă bucur, mulţumesc

Reply

Superb mobilierul, chiar nu stiam despre cum se alege. E interesant.

Reply

Mulţumesc

COMMENT HERE / COMENTEAZA AICI

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.