Astăzi o să îţi vorbesc despre masca pentru păr uscat. Este o mască naturală, care se prepară cu uşurinţă şi are nevoie doar de 3 ingrediente. Momentan este preferata mea şi deoarece am primit numeroase emailuri cu întrebări despre cum îmi îngrijesc părul, m-am hotărât să îţi împărtăşesc reţeta.

masca par uscat

Îmi place că hidratează părul fără să îl arate unsuros sau să îi ia din volum, pentru un look lejer. Se potriveşte oricărui tip de păr, fie el natural sau vopsit, creţ sau drept etc. Toate ingredientele sunt 100% naturale, aşa cum bine ştii că le prefer, de la deodorante bio până la baze de machiaj.

 

 

 

MASCĂ PENTRU PĂR USCAT (REŢETA)

Ingrediente:

 

Durată:

  • prepararea măştii este în jur de 5 minute
  • pe păr se ţine între 30 de minute şi o oră
  • se poate folosi o dată pe săptămână

 

 

 

MASCĂ PĂR USCAT (ETAPE DE PREPARARE)

 

ATENTIE: În afară de uleiul de cocos, nu recomand folosirea tacâmurilor obişnuite pentru a măsura ingredientele. Unele substanţe nu fac casă bună cu lingurile cu care mâncăm, nu sunt uleiuri pentru a fi ingerate şi este absolut necesar să măsuram cu altceva, pentru siguranţa noastră. Pentru uleiul de ricin şi cel de argan, cumperi o linguriţă de plastic şi o foloseşti doar  pentru cosmetice.

1.) Spală-ţi părul şi usucă-l doar cu un prosop un pic. Ia două linguri de ulei de cocos şi pune-le într-un castron (pe care să îl foloseşti numai pentru creme, nu pentru mâncare). El nu trebuie fie din metal şi nici din plastic pentru că vei avea neplăceri în microunde, unde îl vei pune. Depinde de temperatura cuptorului tău cu microunde, pune-l 10 secunde cu amestecul şi scoate-l să vezi dacă s-a făcut lichid. Repetă încă o dată la nevoie. Dacă nu ai microunde, poţi pune uleiul de cocos într-o pungă sigilată sub jet de apă fierbinte, apoi când se face lichid, îl poţi turna într-un castron de ceramică sau plastic.

2.) Pune în acelaşi castron cantitatea care corespunde unei linguriţe (de plastic, nu folosi tacâmurile familiei) de ulei de ricin şi apoi o linguriţă de ulei de argan. Pentru că sunt uleiuri, ele nu se vor amesteca foarte bine, deci nu e nevoie să insişti. Înmoaie-ţi degetele în uleiurile preparate de mai sus şi aplică pe păr. Poţi masa şi rădăcinile. Insistă mai multe pe vârfuri.

3.) Pune-ţi o bonetă de plastic pe cap (sau o pungă). Apoi un prosop. Trebuie să stai cel puţin 30 de minute. În general nu recomand să dormi cu măşti pentru că poţi să răceşti. Spală-ţi apoi părul cu sampon până se limpezeşte. Nu mai aplica balsam. După ce îţi usuci părul, pune două picături de ulei de argan pe palme şi distribuie-l uşor pe vârfuri şi pe lungimea lui. Nu aplica mai mult pentru că este totuşi un ulei.

BENEFICIILE INGREDIENTELOR

Am selectat numai produse 100% naturale, deoarece doar aşa poti avea în totalitate puterea uleiurilor. Cele diluate sunt mult mai slabe, deci mai puţin eficiente. Acestea nu sunt deloc diluate. În plus, produsele cosmetice naturale au o şansă mai mică de a te irita faţă de cele cu chimicale. Aceste uleiuri au numeroase beneficii, dar o să le enumar doar pe cele care vizează părul. Iată motivele pentru care am ales fiecare ingredient:

 

MASCĂ PENTRU PĂR USCAT (ULEI DE ARGAN)

verdex ulei de argan

Uleiul de argan are multe avantaje pentru păr, dându-i strălucire. Îl face moale şi netezeşte aspectul de fire rebele. Referitor la pielea scalpului, ajută la prevenirea inflamaţiilor.

verdex ulei de argan recenzie

MASCĂ PENTRU PĂR USCAT (ULEI DE RICIN)

masca par uscat ulei de ricin recenzie

Uleiul de ricin pentru uz cosmetic stimulează creşterea părului şi îl îndeseşte. Este adăugarea perfectă celorlalte uleiuri.

verdex ulei de ricin

MASCĂ PENTRU PĂR USCAT (ULEI DE COCOS)

ingrediente masca par uscatUleiul de cocos tratează mătreaţa, reduce aspectul de fire deteriorate şi reduce excesul de sebum. Are o mare putere de hidratare şi este baza acestei măşti pentru păr uscat.

 

 

 

Ai încercat masca? Dacă ai întrebări, îţi răspund cu drag în comentarii

 

All text is written by me. My personal photographs are watermarked © www.thedailyfashioninspiration.com.
Copying my content is prohibited.
 

 


 

COMMENT HERE / COMENTEAZA AICI

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.