Cum să realizezi un machiaj de seară, elegant dar uşor, folosind produse de calitate şi la preţuri bune? Vezi în tutorialul meu pas cu pas. El se potrivește oricărei culori a ochilor.

Atunci când ne gândim la un makeup pentru noapte, uneori vedem exemple foarte încărcate, care îmbătrânesc. De această dată, îți propun un machiaj simplu dar frumos, fără să fie vulgar și care nu arată ca o mască. Este vorba despre un machiaj clasic, în tonuri de roșu și negru.

 

 

MACHIAJ DE SEARĂ

În primul rând, pielea trebuie pregătită. Pasul întâi înseamnă să îți cureți fața cu o loțiune micelară. După 2-3 minute, hidratează prin crema ta preferată (aplică și un balsam de buze). Lasă să intre în piele și după 5 minute, ești gata să aplici fondul de ten. Eu am ales fond de ten (click aici), care are o consistență lichidă și se aplică cu ușurință. Înainte, îți recomand să folosești și o bază pentru machiaj (shop aici), deoarece ea netezește pielea și prelungește rezistența produselor.

machiaj seara fond ten melkior

 

Pentru aplicare, am folosit pensula pentru fond de ten (shop aici). Având o densitate mare, această pensulă răspândește produsul în mod uniform, în mișcări circulare. O apăsare din mica pompă este de ajuns, cantitatea fiind suficientă pentru întreaga față. Dacă ai cearcăne sau coșuri, le poți estompa și mai mult cu un creion corector (shop aici) peste fondul de ten. Deși îmi place să îmi conturez fața uneori, este necesar să subliniez faptul ca această etapa de conturare nu este obligatorie (deși la modă) și nu face parte dintr-un machiaj clasic, deci nu o voi include. Scopul acestui machiaj nu este de a ne schimba total trăsăturile, trebuie să învățăm că nu orice machiaj necesită fard de obraz sau iluminatoare, și că uneori mai puțin înseamnă mai mult.

machiaj seara pensula melkior

 

border-red

 

MACHIAJ DE SEARĂ PENTRU SPRÂNCENE

În pasul următor, ne vom ocupa de sprâncene. Îți recomand un creion care este potrivit pentru multe tonuri de păr, de la blond închis până la negru. Efectul este unul natural, mat. Îl aplici în linii mici, imitând firele de păr de pe sprâncene, acoperind golurile. Nu trebuie să exageram, vrem să dăm o formă frumoasă fără să pară ”desenate”. Poți estompa liniile dure cu ajutorul celuilalt capăt. Creionul de sprâncene maro cu pensulă este momentan favoritul meu (shop aici)!

border-red

MACHIAJ DE SEARĂ PENTRU OCHI

Vom alege un machiaj clasic, cu tuș negru. Înainte, aplica ușor puțin Fard de peoaple în nuanța gold, așa cum vezi în poza de mai jos. Pentru următoarea etapă, poți să folosești Tușul de ochi lichid negru Melkior. Începe cu o codiță mica, din linii scurte, până formezi conturul. Pensula mică este foarte precisă și te va ajuta să nu te murdărești.

machiaj seara tus negru melkior

 

 

Așteaptă cateva minute să se usuce, apoi cu un bețișor cosmetic udat în apa micelară poți șterge greșelile, dacă ai dat peste, este ușor de corectat. Dacă nu este udat, tușul rezistă foarte bine. Poți aplica acum mascara ta favorită.

machiaj seara melkior

 

border-red

MACHIAJ DE SEARĂ PENTRU BUZE

Acest machiaj este unul clasic și de aceea am optat pentru un ruj roșu. Buzele vor fi centrul atenției, dând un aspect rafinat. Pentru că ochii au fost puși în evidență de eyelinerul negru, buzele vor fi accentuate de nuanța de roșu. Este bine să evităm să asociem smokey eyes cu rujul roșu, deoarece efectul este prea dur.

machiaj seara ruj melkior

 

Trebuie să ținem minte că în general, machiajul din editoriale, deși arată superb în reviste, este mereu mai extravangant tocmai datorită viziunii artistice și nu toate machiajele fantezie merg și în viața reala, ele fiind pentru a admirație ca și concepție. În machiajul practic, ca și element vizual, trebuie să ne alegem un element principal și să creem în jurul lui. Noi am ales buzele roșii, și în jur am accentuat celelalte trăsături.

machiaj seara buze rosii

 

Acum este momentul să ștergem balsamul de buze cu puțină apă micelară. Consider că unele balsamuri sunt prea uleioase și distrug rezistența unui ruj. Pentru că l-am aplicat cât ne-am ocupat de fond de ten și sprâncene, el a avut timp să acționeze. Începem printr-un Contur de buze în nuanța Red, fără să ne ducem cu mult peste linia naturală și fără să alegem o nuanță prea diferită. Conturul de buze ajută la definirea zonei rujului și îl ține mai bine în această limită. Recomand folosirea unui creion de buze înainte de a aplica rujul. Eu îl folosesc și ca bază pentru ruj, umplând și buzele, nu numai ca un contur. Am observat că rujul rezistă mai mult așa.

O să folosim Rujul clasic mat Honey de la Melkior, deși pe website apare mai spre grena, nuanța lui reală este cu tonuri de roșu și portocaliu, exact ca în poza mea de mai sus. Îmi place foarte mult cum acest ton se potrivește multor nuanțe de ten și face dinții să pară mai albi. Este o culoare de ruj care înviorează chipul prin intensitatea sa. Împreună cu celelalte elemente de mai sus, completează acest machiaj de seară. Așa cum am afirmat la începutul articolului, el se potrivește oricărei culori a ochilor.

machiaj dupa culoare ochi

 

Poți să porți un astfel de machiaj clasic la o întâlnire, la un eveniment. Pentru mai mult impact, poți să adaugi gene false Melkior. Frumusețea nu trebuie să însemne machiaje dure ci este mai bine pusa în evidență de tehnici precum cele precizate în acest tutorial.

Cum ți se pare acest machiaj? Ce alte machiaje ai vrea să mai creez? Comentează mai jos


READ NEXT:
2 comments
Reply

Superb! Wow, ce calitate au pozele. Folosesti filtre?

Reply

Foarte frumos realizat! Am comandat şi eu produsele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.