De unde cumpărăm o ie românească autentică online? Astăzi îţi arăt preţuri, motive tradiţionale, cum să alegi pe mărime + evitarea falsurilor. Ia autentică tradiţională a devenit un simbol care este foarte copiat atât în ţară, cât şi în afară, de aceea trebuie să fii atentă la următoarele aspecte.

 

IE ROMÂNEASCĂ AUTENTICĂ

O ie românească adevărată este un obiect vestimentar preţios, făcut cu migală. Cunoscută şi sub numele de “Cămaşa cu altiţă”, a fost şi este purtată de către toate categoriile sociale, de la mediul rural la feţe regale. Broderiile sale sunt cusute manual şi niciodata la maşină. Datorită acestui fapt, realizarea trebuie făcută de artişti artizani şi durează mai mult. Este un proces de creaţie deosebit.

Iată cum recunoaştem o ie naţională autentică (evitarea falsurilor):

  • broderii cusute manual (Se observă firele şi nodurile pe spatele materialului, ceea ce este un semn foarte bun din moment ce maşinile de brodat nu pot face acest lucru. Este astfel un semn clar de broderie lucrată manual).

 

  • respectarea motivelor tradiţionale

 

  • folosirea materialelor naturale (Nu sintetice. Se foloseşte bumbacul sub forma de pânză topită din bumbac).

 

  • broderia este cusută simetric, finuţ, impecabil.

 

  • se poate face Made to measure, adică pe măsurile fiecărei cliente.

 

ie romaneasca Frunza de stejar

 

ie traditionala romaneasca

PREŢ IE ROMÂNEASCĂ

Deoarece se folosesc materiale naturale, mult timp şi talent, preţuri iilor adevărate sunt destul de ridicate. Ele reflectă de fapt munca şi calitatea. Nivelul preţului diferă de complexitatea modelului. Aşa cum se poate vedea în acest magazin de ii româneşti online, suma începe de la 199 RON pentru cel mai simplu model.

 

MOTIVE TRADIŢIONALE PENTRU IA NAŢIONALĂ

Există zeci de modele tradiţionale iar un artizan adevărat cunoaşte foarte multe. Un magazin online unde putem vedea modele tradiţionale superbe este Anilu.ro. Îmi place mult pasiunea lor pentru ii şi ştii că eu nu prezint decât branduri serioase, care arată respect pentru client şi pentru calitate. Au peste 100 de modele de ii autentice.

 

ie romaneasca

 

 

IE  NAŢIONALĂ LA COMANDĂ (PE MĂRIME)

Dacă vedeţi un model şi dimensiunile listate pe website vi se potrivesc, cumpărarea unei ii deja gata e o opţiune bună. Însă fiecare femeie are proporţiile sale, deci se pot lucra şi pe dimensiuni la comandă. Un alt aspect este şi lucrarea unor modelele de ii personalizate, care nu se găsesc în mod obişnuit în magazinul online.

 

TU CE PĂRERE AI DESPRE IA ? ÎȚI AȘTEPT COMENTARIILE CU DRAG

Text ⒸThe Daily Fashion Inspiration & Fotografii ⒸAnilu.ro

 

READ NEXT:
3 comments
Reply

Cat de frumoase sunt!

Reply

Preferata mea e a doua.

Reply

Superbe iile! Ma incanta ca scrii despre traditiile noastre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.