Dragobete se sărbătoreşte pe 24 februarie. O tradiţie românească frumoasă, echivalentă a Valentine’s Day, aceasta are ca subiect iubirea. Astăzi te invit să citeşti cum am realizat un tutorial de machiaj pentru Dragobete, romantic şi diafan. Inima este simbolul iubirii, deci nu va lipsi.

 

DRAGOBETE (MACHIAJ ROMANTIC)

Lumina dimineţii se strecura uşor printre perdelele care păreau ca de spumă. Mi-am strâns părul şi am început să mă pregătesc pentru machiajul de Dragobete. Am scos de pe raft cutia cu produse de machiaj, selectând din rândurile frumos aranjate doar 5. Mi-am propus să pun accentul pe ochi şi am continuat hotărâtă să realizez un machiaj cât mai simplu şi romantic.

dragobete machiaj romantic

Din cutia ordonată, am scos baza de machiaj special creată pentru pleoape, care prelungeşte rezistenţa fardurilor. Tenul se arăta mai luminos, cu fiecare trecere din crema bej peste pielea din jurul ochilor. Am lăsat câteva momente să se usuce, timp în care gândul m-a dus la semnificaţia Dragobetelui, la ceea ce înseamna iubirea în general. M-am gândit la roşu dar am decis să folosesc roz, pentru că este o culoare delicată şi diafană. Personal, vroiam ca sărbătoarea de Dragobete să fie mai puţin pasională şi mai mult sensibilă. Consideram că în lumea de azi este prea multă vulgaritate şi vroiam să se promoveze şi lucrurile delicate şi firave.

Am revenit apoi cu un fard auriu. Sclipirea lui uşoară lumina privirea, dându-i eleganţă şi rafinament. Machiajul de Dragobete începea să prindă contur.

tutorial machiaj dragobete roz

Pensula amesteca uşor nuanţă din paleta mono, colorând încet pleoapa de sus într-un lila pastelat. Nuanţa îmi amintea de mireasma florii de liliac şi de frumuseţea micilor lui petale. Imaginea cu ele căzând în vântul lin mă inspira în crearea acestui look.

DRAGOBETE (TUTORIAL DE MACHIAJ)

dragobete machiaj tutorial fard mov

Lila-ul se muta şi pe pleoapa de jos, înconjurând ochiul cu tenta sa visătoare. A venit şi timpul pentru ca tonul din mijlocul paletei, rozul îndrăzneţ, să îşi ia locul pe centrul pleoapei de sus, ca accent. Mă ducea cu gandul la florile de cireş, Sakura … delicateţea imaginilor cu pomii din Japonia în timpul înfloririi. Mă bucuram ca această delicateţe este transpusa şi în machiajul de Dragobete şi că se regăsea în sentimentul duios al iubirii.

 

dragobete tutorial machiaj eyeliner

 

Cu ajutorul unei pensule mai mici, am trasat o prelungire de eyeliner. Elementul modern scoatea machiajul din rotunjimea formelor, aducând unghiuri. Punctul acesta era startul pentru elementul creativ.

 

El se lăsa transpus printr-o inimioară. Creionul roz de buze a fost un pic nedumerit ce căuta el acolo sus, dar a zâmbit când şi-a dat seama că va desena o inimă, simbolul iubirii de Dragobete.

MACHIAJ DE DRAGOBETE

Dragobete machiaj

 

Produse folosite:

Iată şi cum arată pentru fiecare culoare a ochilor (verzi, căprui şi albaştrii ):

 

dragobete machiaj ochi verzi albastrii caprui

 

 

 

AŞTEPT CU DRAG PĂRERILE VOASTRE DESPRE ACEST MACHIAJ

All photographsⒸThe Daily Fashion Inspiration. 
Follow us on Facebook ♡ Instagram ♡ Twitter ♡ Email

READ NEXT:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.