Divan: ce definiţie DEX are? care este istoria sa? este un divan canapea, un divan pat sau un scaun lung? care sunt cele mai frumoase modele de divane? de unde cumpărăm această mobilă? În articolul de azi te inspir cu idei de amenajare şi îţi răspund la întrebările de mai sus. Să începem prin a vă spune definiţia apoi voi continua cu povestea acestei piese superbe şi interesante de mobilier.

DIVAN

Cuvântul Divan are mai multe sensuri însă azi ne vom concentra strict pe cel de mobilă. Astfel:  “DIVÁN, divane, s. n. I. Canapea fără spătar, pe care se poate ședea sau dormi.” Ca piesă de mobilier, a suferit mai multe interpretări de-a lungul istoriei. Iată mai jos care au fost acestea.

divan dex definitie
divan

ISTORIA DIVANULUI

Se crede că primul stil de divan s-a creat în Egipt, ca o îmbinare de scaun şi pat. Era făcut din nuiele de palmier. În Grecia Antică există lucrări de artă în care sunt divane, folosite pentru petreceri şi conversaţie. Ele erau un obiect de mobilier relaxant, mai comfortabil decât scaunele. În Roma Antică, după prototipul grecesc, divanele se realizau cu picioare din lemn sau bronz.

Pentru cei din perioada Victoriană, divanul era chiar împărţit în mai multe sub-stiluri, de la cel fără spătăr, la cel cu spătar doar pe un colţ sau la cel împărţit în trei. În limba franceză el se numeşte chaise longue (wikipedia) şi înseamnă “scaun lung”.

De atunci, a luat mai multe variaţii. Unele persoane îl consideră o canapea fără spătar, iar altele un scaun lung. Indiferent de cum priviţi, divanul este un stil aparte de piesă de mobilier. Eu îl consider mai mult o canapea cu un spătar parţial şi mai jos îţi arăt cum să alegi unul elegant.

CUM SĂ ALEGEM UN DIVAN ELEGANT

În timpurile moderne, sufrageria poate avea un divan superb ca piesă centrală, care aduce un plus de eleganţă camerei. Alegerea unui astfel de mobilier începe de la designul divanului. El trebuie să aibe linii armonioase şi să nu fie prea masiv sau prea firav. Picioarele din lemn sculptat vor da un aer distins piesei, iar textura materialului cu care este tapiţat divanul contează de asemenea foarte mult.

Recomand divanele care au spătar parţial (nu cele care nu au deloc), pentru că oferă sprijin şi fereşte mai bine de recele peretelui. În magazinul Elvila am văzut un exemplu perfect, modelul Venus. Se poate tapiţa cu foarte multe stiluri de materiale, de la simple la cele cu modele complexe.

Depinzând de culorile sufrageriei voastre, optaţi pentru textura şi nuanţa de material care să fie în armonie cu restul camerei. Divanul poate să înlocuiască o canapea obişnuită sau poate fi folosit pentru a face mai mult spaţiu de şezut. De asemenea, el se poate pune pe hol sau în bucătărie, în loc de o băncuţă.

Sper că definiţia divanului din DEX împreună cu istoria sa v-au ajutat să descoperiţi frumuseţea acestei piese de mobilier. De asemenea sper că sfaturile mele de design de interior v-au inspirat pentru alegerea divanului perfect pentru voi.

CUM VI S-A PĂRUT ACEST ARTICOL DESPRE DIVAN?  VĂ AȘTEPT COMENTARIILE CU DRAG

All text is written by me. My personal photographs are watermarked © www.thedailyfashioninspiration.com.
Copying my content is prohibited.
 

 


 

10 comments
Reply

Imi place divanul, este absolut minunat!!!!!!!!!!

Ce camera foto folosesti?

Reply

Imi place forma canapelei divan! E superba! vreau sa mai vad articole cu mobila interesanta …

Reply

Imi place mult stilul tau de a poza mobila, este deosebit.

Reply

Superb, vreau si eu unul! Intru acum pe site sa vad ce culori au.

Reply

Imi place mult divanul, este deosebit. O sa mai scrii despre mobila, te rog?

Reply

Multumesc! Desigur, cu drag o sa mai scriu.

Reply

Foarte frumos acest divan, imi place mult. Mereu descopar lucruri noi pe blogul tau!

Reply

Multumesc frumos!

Reply

Minunat articolul, am invatat lucruri noi

Reply

Ma bucur mult!

COMMENT HERE / COMENTEAZA AICI

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.