COLTARE EXTENSIBILE, FIXE SI SEMI-EXTENSIBILE (TOTUL DESPRE COLTARELE DE SUFRAGERIE)

Coltarele de sufragerie sunt piese de mobilier care necesita o planificare atenta. In articolul de azi o sa va explic totul despre cum sa alegem un coltar extensibil, fix sau semi-extensibil, respectand reguli de design de interior.

COLTARE DE SUFRAGERIE

In primul rand, o sufragerie are nevoie de mobila comoda pentru asezat. Daca spatiul va permite, va recomand sa alegeti un coltar in loc de o canapea. Coltarele prezinta mai multe avantaje:

  • spatiul amplu, avand loc pentru a va intinde picioarele. Depinde de model, dar de obicei un coltar este mai incapator ca numar de persoane decat o canapea sau un divan, datorita continuitatii designului.
  • chiar si intr-o camera mica, daca alegem un coltar potrivit ca dimensiune, acesta de fapt ofera mai mult loc de asezat decat o canapea si un fotoliu. In plus, poate fi mai ieftin decat cumpararea unei canapele si a unui fotoliu impreuna.
  • daca avem un plan deschis, coltarul poate fi folosit cu succes in a compartimenta spatiul, punandu-l altfel decat in colt.

COLTARE EXTENSIBILE

Coltarele extensibile reprezinta o optiune practica, deoarece spatiul de asezat se mareste prin simpla schimbare a unor elemente. De exemplu pentru modelul ecologic Cube, forma i se schimba prin ridicarea pernelor, apucarea zonei de mijloc a ramei metalice si deplierea inspre fata. Astfel se mareste considerabil spatiul de asezat sau dormit. La fel se intampla si pentru modelul ecologic Nadia, care este imbinat si cu un mic spatiu de colt.

Daca doriti un coltar extensibil din piele, o varianta eleganta este modelul Onix, cu pana la 5 locuri. Cu un design luxos, coltarul s-ar incadra intr-o sufragerie eleganta, in tonuri de maro inchis sau negru.

Pentru cei care iubesc minimalismul, modelul Pax va propune un stil in linii drepte, perfect pentru spatiile mici deoarece incape perfect in colturi. In plus, acesta ofera mult spatiu de depozitare datorita lazilor sale.

COLTARE SEMI-EXTENSIBILE

Coltarele semi-extensibile se remarca prin mobilitatea selectiva a unor elemente. Asadar, pentru modelul Berna, partile mobile sunt tetierele care se ridica si partea inferioara care poate sa iasa mai inafara, pentru un confort ridicat. Un coltar semi-extensibil este recomandat celor care nu planuiesc sa il foloseasca ocazional ca pat, dar vor un confort mai mare decat la o canapea obisnuita.

COLTARE FIXE

Coltarele fixe sunt piese de mobilier care, asa cum le spune numele, nu prezinta elemente mobile. Partile sale nu se extind. Un astfel de model este designul Cristal, cu linii care se imbina armonios, oferind un spatiu confortabil dar si estetic.

Pe langa modelul clasic, exista si tot felul de design-uri in linii inventive, cum ar fi Scala, care desi este in constructie fixa, are o parte care se poate monta in doua sensuri, schimband look-ul produsului.

FORME DE COLTARE DE SUFRAGERIE

Coltarele de sufragerie vin in multe forme, materiale si culori. Astfel, cele mai populare design-uri sunt cele de la care va recomand sa porniti, pentru a va inspira si a intelege posibilitatile pentru camera.

Coltarul sub forma de L este un model foarte intalnit. Acesta este versatil, putand fi pus intr-un colt sau in mijlocul camerei daca se doreste o separare vizuala a spatiului. Pare o imbinare a doua canapele, dar cu o continuitate care castiga spatiu de asezat.

Coltarul curbat este un design mai rar, care este mai dificil incadrat in sufrageriile mici. Din cauza curburii, el nu se preteaza pentru colturi, astfel devine o piesa de mobilier potrivita pentru sufrageriile mari, unde poate fi asezat mai spre centru sau langa un perete departe de colt.

Asadar, alegerea coltarului de sufragerie potrivit devine mai usoara daca urmati sfaturile mele de design de interior, tinand cont de dimensiunea camerei si de numarul de locuri de care aveti nevoie.

CE FEL DE COLTAR DE SUFRAGERIE PREFERATI? COLTAR EXTENSIBIL, COLTAR SEMI-EXTENSIBIL SAU UN COLTAR FIX?

1 Comment:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons