Cum să alegem un colţar de bucătărie? Ce modele sunt la modă? Care este definiţia lui? Astăzi îţi arăt idei de colţare de bucătărie, plus sfaturi de design şi amplasare.

 

COLŢARE DE BUCĂTĂRIE

Ca piesă de mobilier, colţarul pentru bucătărie constă într-un tip de canapea pe colţ, aşa cum îi spune numele, care este la set cu o masă şi scaune pe o parte a ei. Dacă în articolele trecute am vorbit despre canapeaua divan, în cel de azi avem alt tip de canapea. Ea poate avea un design minimalist, cu linii drepte sau poate fi cu linii mai curbe, clasice. Există de asemenea şi modele care îmbină cele două stiluri.

Pe care să îl alegem? Totul depinde de stilul mobilei voastre de bucătărie. În general, dacă este cu linii drepte, vom păstra aceste caracteristici şi la viitoarele elemente de mobilier. Combinarea liniilor drepte cu cele curbe în piese diferite aduce un aer dezordonat camerei şi impresia că aţi adunat mobila de pe unde apucaţi. Pentru a evita acest aspect neîngrijit, mereu alegem mobilă în acelaşi stil cu ceea ce este deja în cameră.

 

 

COLŢARE DE BUCĂTĂRIE MINIMALISTE

Primul design sugerează modernism şi se potriveşte bucătăriilor minimaliste, cu linii drepte şi imprimeuri simple. Ele continuă ideea de design aerisit şi simplu. Totuşi simplitatea nu trebuie confundată cu lipsa de stil, aşa cum dovedeşte colţarul de bucătărie Carola, de mai jos.

Designul său cu linii hotărâte, ar merge foarte bine cu o bucătărie modernă şi minimalistă. Observăm că tapiţeria este într-o singură nuanţă, fără imprimeu, pentru a păstra totul minimalist. Ea contrastează frumos cu nuanţa deschisă a mesei extensibile. Un alt aspect plăcut este că această canapea are două lăzi de depozitare, care pot fi folosite de exemplu pentru reviste şi cărţi de gătit, pentru tacâmurile de ocazie sau pentru micile ustensile pe care nu le vreţi la vedere. Masa este extensibilă, un avantaj când vin oaspeţi sau pur şi simplu când vreţi mai mult spaţiu pentru cină.

colţare de bucătărie minimaliste

 

COLŢARE DE BUCĂTĂRIE CLASICE

Al doilea tip de stil este cel clasic, cu linii curbate. Modelul meu preferat este colţarul de bucătărie Bassel. Albul aduce un aer proaspăt şi optimist camerei. Îmi place că se îmbină frumos cu tapiţeria florală. Ca design, este o opţiune bună pentru bucătăriile care au ca tematică albul şi elemente delicate. Sugerez ca în cameră să mai existe câteva elemente mov sau crem, pentru a se asorta şi mai bine. Nu este nevoie însă de pereţi mov sau de prea multe elemente, ci doar unele accente. În rest, se poate combina frumos cu verdele închis sau cu albastru deschis. Depinde de tematica bucătăriei voastre.

Ca preţ, este accesibil. Dacă aveţi noroc, îl puteţi prinde la secţiunea de ofertă. Vă invit să aruncaţi un ochi pe articolul meu despre reduceri mobilă.

 

colţare de bucătărie clasice

 

 

SFATURI PENTRU ALEGEREA COLŢARULUI DE BUCĂTĂRIE IDEAL

  • să fie în acelaşi stil cu restul mobilei
  • să se armonizeze cu celelalte culori din cameră
  • de preferat ca masa să fie extensibilă
  • tapiţeria trebuie să pună în evidenţă designul, nu să îl încarce
  • să nu fie prea mare sau prea mic (atenţie la măsurători, mai ales în bucătăriile mici)

Aşa cum spune şi denumirea sa, el se plasează pe un colţ din bucătărie. Personal îmi doresc unul deoarece oferă mai mult spaţiu de şezut faţă de masa doar cu scaune. În plus, dă un aer de comfort camerei. O să fiu cu ochii pe ofertele Elvila, mai ales pe colţarul meu preferat de mai sus.

 

Text ⒸThe Daily Fashion Inspiration. Sursă foto colţare: Elvila.

 

CARE E COLŢARUL DE BUCĂTĂRIE PREFERAT?  ÎȚI AȘTEPT COMENTARIILE CU DRAG

 

READ NEXT:
4 comments
Reply

Cred ca ambele sunt minunate. Poti face un articol si despre mobila pentru hol?

Reply

Imi placemult cum explici.Hmmm favoritul meu e coltarul alb

Reply

Wow, preferata mea e cea alba!

Reply

Sfaturi minunate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.