Candelabre dormitor? Cum să alegem fără să cădem în kitsch? Ce măsură? Astăzi îţi dau idei de inspiraţie şi ce să eviţi. Există multe modele de candelabre dar care sunt caracteristicile care dau rafinament şi frumuseţe? Cum ar trebui să arate candelabrul de bun gust fără să fie prea încărcat sau prea banal? În acest articol o să vorbim despre aceste aspecte pe larg.

 

 

CANDELABRE DORMITOR

Candelabrele elegante în general se potrivesc cu mobila de sufragerie clasică dar pot să aducă un accent şi celei minimaliste. Ar pune în evidenţă şi alte piese de mobilier deosebite, cum ar fi un divan şi merg de minune la designul unei case retro cu baterii de lux antichizate, deci cu elemente rafinate. Mai jos o să ne concentrăm pe acest stil de corp de iluminat în dormitor.

O să încep prin a menţiona elementele pe care trebuie să le evităm atunci când decidem să cumpărăm un candelabru pentru dormitor:

  • să nu fie prea mare pentru camera în care este pus
  • pe cât posibil, să nu aibe deloc sau cât mai puţine cristale
  • să nu fie atât de greu încât să fie periculos de montat
  • să nu aibe elemente din plastic care l-ar face să arate de proastă calitate

Urmând aceste reguli de design, mi-am ales candelabrul Campanile de la Insignis şi o să vă arăt mai jos cum poate acesta face o cameră mai frumoasă şi elegantă, plus cum am calculat mărimea lui.

candelabre dormitor clasic elegant

 

 

 

CE MĂRIME SĂ AIBE UN CANDELABRU DE DORMITOR

Sunt două măsuri care contează mult atunci când ne gândim la un candelabru dormitor: ce înălţime are camera şi ce arie are. Un candelabru prea mare face ca o cameră să arate mult mai mică şi disproporţionată. Devine astfel un centru de interes ridicol. Cum putem să ştim ce dimensiune ar arăta bine pentru dormitor? Pentru a putea aproxima, o metodă este să măsurăm camera în metri, în diametru. De exemplu, dormitorul are ca diametru 6 metri. Îi convertim cu ajutorul unui calculator online în feet şi aflăm că ei reprezintă 19.68504 ft. Deci diametrul candelabrului ar putea să fie în jur de 19 inch adică un pic peste 48 cm. Dacă diametrul camerei ar fi fost 30 ft, atunci diametrul candelabrului ar fi fost 30 inch şi tot aşa.

Pentru înălţime, putem calcula a şasea parte. Deci dacă tavanul are 2.5 metri, împărţim la 6 şi rezultă aproximativ 40 cm. Aceasta este lungimea maximă de la tavan spre podea pe care candelabrul ar trebui să o aibe în acel caz. De obicei candelabrele vin cu un lanţ mai lung, deci se poate customiza pe mărimea dorită prin eliminarea de inele.

Niciodata să nu tăiaţi din cablu şi mai ales nu încercaţi să îl reconectaţi voi, deoarece este foarte periculos pentru instalaţia electrică. Chemaţi un electrician care v-a scurta lanţurile şi va aranja corect părţile electrice pentru corpul de iluminat. Acest lucru a fost posibil şi la candelabrul Campanile, având lanţurile din metal.

 

candelabre dormitor noaptea

 

CANDELABRU DORMITOR (CE DESIGN SĂ AIBE)

Cristalele sunt elegante pentru un candelabru de hol sau mai ales pentru sufragerie, dar pentru dormitor este uşor să cazi în kitsch cu folosirea lor. Cu cât sunt mai puţine şi mai discrete, cu atât sunt mai potrivite pentru dormitor. Mi-am ales un model care nu are deloc cristale, însă formele sale aduc multă eleganţă. Decoraţiile în stil minimalist completează designul clasic, cu linii curbe. Astfel, un candelabru dormitor poate să fie superb şi fără cristale, dar atâta timp cât este decorat prin alte elemente.

 

candelabre dormitor de lux

Un alt aspect legat de designul său ţine de materiale. Metalul şi lemnul din care este făcut arată de calitate. Nu recomand produsele din plastic. Deşi ele sunt mai ieftine, arată de prost gust şi nu permit folosirea unor becuri puternice pentru că plasticul se topeşte, devenind un pericol.

 

candelabre dormitor frumos

Ca o sugestie, recomand cu căldură folosirea de becuri sub formă de lumânare. Acestea oferă un design deosebit, întregind frumuseţea candelabrului. Pe instrucţiunile corpului de iluminat o să scrie ce tip de putere a energiei au becurile care sunt compatibile, deci neapărat să citiţi înainte de a cumpăra.

De unde cumpărăm candelabre dormitor? Vă recomand site-ul de unde am comandat eu. Cei de la Insignis.ro sunt serioşi, au împachetat corect produsul care a ajuns cu bine în 48 de ore de la comandă. Alte exemple care mi-au plăcut mult au fost candelabrul Cognac D72 şi Vizio, însă cei de la Insignis au multe modele frumoase pe care vă sfătuiesc să le răsfoiţi.

 

CARE ESTE CANDELABRUL PENTRU DORMITOR PREFERAT? VĂ AȘTEPT COMENTARIILE

 

Text & fotografie ⒸThe Daily Fashion Inspiration.

All text is written by me. My personal photographs are watermarked © www.thedailyfashioninspiration.com.
Copying my content is prohibited.
 

 


 

5 comments
Reply

Mereu sunt incantata de pozele pe care le faci, absolut profesionale si te admir pentru talent. Candelabrul pe care l-ai ales este foarte elegant, rafinat … pur si simplu minunat! Imi doresc si eu unul, o sa ma uit pe site, nu stiam de Insignis

Reply

Superbe pozele! Acum intru sa vad ceproduse au

Reply

Merci, ce ti-a placut?

Reply

Superb! Imi place modelul alb, este foarte frumos

Reply

Ma bucur, draga mea!

COMMENT HERE / COMENTEAZA AICI

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.