Baterii de lux antichizate, cu design vintage: ce preţ au? ce modele sunt pentru baie? ce stil ţi se potriveşte şi cum le alegem? Îţi răspund în articolul de azi, plus sfaturi despre cum să încadrezi o baterie de cadă şi duş antichizată în amenajarea unei superbe băi retro.

 

BATERII DE LUX

Bateriile de lux se caracterizează printr-un design elegant şi materiale de calitate. Ele pot fi de un minimalist modern sau pot fi în stilul clasic. Dacă acesta din urmă este pe gustul tău, atunci vei fi încântată să ştii că există baterii de cadă şi duş noi, dar care au un finisaj antichizat de lux şi un design retro. Acest lucru îţi permite să amenajezi baia în stil vintage, fără să te îngrijorezi pentru rugină sau de starea obiectelor cu adevărat vechi. Consider că este o alegere inteligentă, în plus arată deosebit, aşa cum se poate vedea din pozele realizate de către mine în baie.

Bateriile de lux în stil vintage (sau shabby chic / retro) au finisaj de bronz antichizat care îmi aminteşte de perioada Victoriană sau de stilul Baroc francez. Acest tip de finisaj are reflexii minunate, fiind mai auriu sau mai închis la nuanţă după cum este unghiul din care privim şi lumina.

baterii de lux antichizate

BATERII DE LUX: CUM LE ALEGEM?

Modelele de baterii de lux în stil vintage sunt mai rare decât cele minimaliste însă acest aspect nu afectează designul. Opţiunile existente sunt superbe. Iată o clasificare după utilizare:

 • set format din duş şi robinet pentru cadă (alegerea mea, l-am comandat de aici şi se poate vedea în pozele mele).
 • duş dublu: coloană verticală statică de perete şi duş de mână (produs  <<click acolo)
 • duş de mână (produs <<click acolo)

 

Dacă ai o cadă pe nuanţe de alb sau crem, bateriile antichizate vin în completarea lor vizuală, creând un stil vintage de lux. De asemenea ele se armonizează şi cu nuanţe mai rare, cum ar fi verde, albastru, mov închis sau roz pastel. Îţi recomand să alegi o astfel de baterie de lux antichizată pentru că, spre deosebire de cele din inox, pe aceasta petele de calcar se văd un pic mai puţin. Un alt aspect plăcut sunt reflexiile de care vorbeam mai sus. Cât despre trenduri, nu îţi face griji că se va demoda. Designul vintage va rămâne minunat pentru ani de zile, el fiind un stil clasic important.

 

Înainte să comanzi, tot ce trebuie să faci e:

 • să alegi ce fel de stil de robinet vrei din clasificarea de mai sus.
 • să măsori distanţa dintre ţevile robinetului tău actual şi să o compari cu schiţa care se află pe pagina produsului.

BATERII DE LUX ANTICHIZATE PENTRU DUŞ ŞI CADĂ

O baterie de lux antichizată pentru cadă şi duş are ca elemente caracteristice:

 • mânere individuale pentru apă caldă şi apă rece sub formă de rotiţă
 • o ţeavă largă pentru umplerea rapidă a căzii
 • o parte formată din duş, care de obicei seamănă cu un telefon de epocă
 • un mâner care schimbă cursul apei de la cadă la duş şi invers
 • cartuş ceramic
 • finisaj antichizat

 

baterii de lux baie

 

Dacă ai ca şi mine o cadă, te sfătuiesc să îţi iei setul (<<click acolo) format din bateria de cadă şi duş retro. Astfel vei putea umple cu uşurinţă cada sau poţi să dai doar pe duş, în funcţie de dispoziţia ta.

baterii de lux dus antichizata

 

Îmi place mult că spre deosebire de duşurile din plastic care dacă le laşi jos un pic, trebuie să le ţii ca să nu se întoarcă stropind toată baia, acest cap de duş este un pic mai greu şi astfel este mai stabil. Îl pot lăsa în cadă cât mă dau cu gel de duş sau până vine apa fierbinte.

Cât despre cum se întreţine, bateria de lux antichizată se şterge după duş cu o lavetă uscată, pentru a evita petele de apă. Nu trebuie să foloseşti detergenţi abrazivi sau care erodează. Astfel, îngrijirea bateriei este uşoară şi nu necesită deloc mult timp.

baterii de lux cada dus

PREŢ BATERII DE LUX

Preţurile pornesc de la 350 RON deoarece bateria este din alamă sanitară cu finisaj din bronz lăcuit (şi nu din bronz masiv) şi le puteţi vedea în linkurile de mai sus în clasificarea după utilizare. Consider că sunt cele mai accesibile combinaţii pentru a avea o baterie care arată de lux. Pentru aţi completa baia vintage, poţi vedea mai multe baterii retro pentru baie sau poţi comanda seturi accesorii pentru baie retro.

În concluzie, bateriile de lux antichizate pentru cadă şi duş sunt o opţiune elegantă şi care nu se va demoda. Îţi recomand să ai grijă de unde le cumperi, pentru că nu orice firmă face produse de calitate. Eu am comandat setul de la Evivo tocmai pentru că oferă calitate, la sume peste 300 RON au transport gratuit, te lasă să verifici coletul la ramburs şi au o garanţie de 5 ani. După cum se poate vedea din pozele realizate de către mine, bateria este superbă.

 

CUM ŢI SE PAR ACESTE BATERII DE LUX ANTICHIZATE PENTRU CADĂ ŞI DUŞ? COMENTEAZĂ MAI JOS

Text & fotografieⒸThe Daily Fashion Inspiration. Hai şi pe Facebook ♡ Instagram ♡ Twitter ♡ Email

 

READ NEXT:
12 comments
Reply

Super frumoasa, ma gandesc si eu sa imi comand dar sa mai strang un pic niste banuti.

Reply

Mă bucur că îţi place şi ţie.

Reply

Superbe si foarte ok la pret. Imi place ca arata de lux.

Reply

Mulţumesc.

Reply

Superbe pozele, as vrea pe viitor si un articol cu robinetul pentru chiuveta si alte accesorii vintage pentru baie.

Reply

Mulţumesc, o să fac pe viitor.

Reply

Vaiii, cat de frumoasa este bateria. De vis! Si pozele sunt minunate, profesionale.

Reply

Mulţumesc mult!

Reply

Absolut minunate pozele, sunt de revista!

Reply

Mulţumesc frumos!

Reply

Este superba, imi place muuuult de tot.

Reply

Mă bucur că îţi place.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.