© The Daily Fashion Inspiration 2017-2023. Powered by Blogger.

Search This Blog

IZIA LA NUIT SISLEY (RECENZIE PARFUM)

by - July 15, 2023

Parfumul Izia La Nuit de la Sisley Paris, lansat in Ianuarie 2021, a pornit de la pasiunea contesei Isabelle d’Ornano (fondatoarea casei Sisley) pentru un trandafir special din gradina sa care inflorea doar cateva zile pe an. Notele inspirate din parfumul acestuia ne poarta intr-o calatorie olfactiva in categoria Chypre Floral Lemnos.

Izia La Nuit este cea mai recenta versiune a celui numit simplu ”Izia”, adaugand o noua intensitate parfumului subtil precedent. Va invit sa descoperiti totul despre aceasta lansare, impreuna cu fotografiile mele personale.

NOTE PARFUM IZIA LA NUIT SISLEY



Intregul univers Izia La Nuit este unul misterios, senzual, nocturn. O gradina imensa se asterne langa un castel francez. Langa tufele impresionante de trandafiri, frumoasa fata isi aminteste de o intalnire romantica, plimbandu-se printre nenumaratele flori, sub lumina Lunii. O mireasma unica se raspandeste in aerul rece al noptii, invaluindu-i simturile.



Este misteriosul trandafir din gradina contesei Isabelle d’Ornano, care infloreste doar cateva zile pe an. Impresionata de acest parfum unic si vrand sa pastreze mireasma pentru mai mult timp, contesa a adus esenta lui intr-un nou parfum pentru casa Sisley Paris.

Parfumul Izia La Nuit de la Sisley incepe cu notele de varf invaluite in coacaze negre, mandarine si cardamon. Urmeaza trandafirul d’Ornano, frezia si magnolia pentru notele de mijloc iar pentru notele de baza se simt esentele de ambrox, patchouli si vanilie.






LONGEVITATE SI SILLAGE



Sillage-ul este moderat spre puternic, deci 1-2 pulverizari sunt de obicei de ajuns. Notele se simt pe piele timp de cateva ore, fiind de o longevitate intensa. Insa ca orice parfum, aceste doua elemente pot varia in functie de temperatura, ph-ul si microbiomul pielii pe care e aplicat, alaturi de alte aspecte.

STICLA IZIA LA NUIT




Designul sticlei Izia La Nuit este realizat de catre sculptorul polonez Bronisław Krzysztof, artistul care a creat si sticla parfumului Izia. Formele ei invita utilizatorul sa atinga sticla, sa deschida capacul si sa descopere notele parfumului, pentru o experienta tactila care o completeaza pe cea olfactiva.

Suprafata lucioasa si inchisa la culoare simbolizeaza misterul si profunzimea care reprezinta aceasta versiune nocturna. Detaliile aurii adauga o nota de eleganta sticlei, alaturi de caligrafie. Per total, sticla parfumului Izia La Nuit devine o lucrare de arta sculpturala si modernista.

COMPARATIE PARFUMURI IZIA VERSUS IZIA LA NUIT

Izia (click aici), predecesorul parfumului Izia La Nuit, este o creatie feminina din 2017, cu note sensibile, florale. Notele sunt dominate de trandafir, alaturi de aldehide, bergamot alb si piper roz. Spre deosebire de acesta, Izia La Nuit este un parfum mai misterios, nocturn, profund.

Parfumurile se gasesc in original in magazinele Marionnaud dar si online:

L-AI INCERCAT? CE PARERE AI DE PARFUM?

You May Also Like

1 comments